Hamburgerbröd
Ingredienser
- 3 dl mjölk
- 0,5 pkt jäst - (á 50 g)
- 2 msk olivolja
- dl vetemjöl - (ca 420 g)
- 0,5 tsk salt
- 1 ägg
- 2 msk sesamfrön - gärna svarta och vita
Gör så här
-
Ljumma mjölken till 37°.
-
Smula jästen i en bunke och rör ut den i mjölken. Tillsätt oljan.
-
Tillsätt mjöl och salt och arbeta ihop till en smidig deg (5 min i maskin, 10 min för hand). Jäs under bakduk 1 timme.
-
Ta upp degen på mjölat bakbord. Dela den i tolv bitar och rulla till små bullar. Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper. Tryck till bullarna med lätt hand. Jäs ytterligare 30 min.
-
Sätt ugnen på 225°.
-
Pensla bullarna med uppvispat ägg och strö över sesamfrön.
-
Grädda mitt i ugnen ca 10 min.
-
Rosta gärna brödet på grillen före servering så blir det ännu mer grillsmak på burgaren.