00000

Hamburgerbröd med dinkel blir maffiga och extra smakrika med dinkelsikt i degen. Bröden går bra att frysa.

För 10 bröd:

Ingredienser

50 g smör
2,5 dl vatten
0,5 dl mjölk
12 g jäst
2 msk strösocker
2 tsk salt
1 ägg
2 dl dinkelsikt
8 dl vetemjöl, (480 g)

20 minuter + 2 timmar jäsning + 12 minuter i ugn

Hamburgerbröd med dinkel –  gör så här:

  1. Smält smöret. Tillsätt vatten och mjölk och värm till 37°. Häll blandningen över jästen. Tillsätt socker, salt, ägg och de båda mjölsorterna. Arbeta degen smidig. Låt degen jäsa övertäckt ca 1 timme.
  2. Dela degen i ca 10 bitar på mjölad arbetsbänk. Forma bitarna till släta bullar. Lägg dem på plåtar med bakplåtspapper och platta till dem något. Låt jäsa ytterligare ca 1 timme. Sätt ugnen på 225°.
  3. Grädda bröden mitt i ugnen ca 12 min. Låt dem svalna på galler.

Recept av Anna Stegs

 

Bonniers stora bakbok – ett måste i varje bakande hem! Läs mer och köp här. 

Bonniers stora bakbok 2017

Fler recept med: Bakning, Hamburgare, Matbröd