Hamburgerbröd med dinkel

Hamburgerbröd med dinkel blir maffiga och extra smakrika med dinkelsikt i degen. Bröden går bra att frysa.
Foto: Lisa Björner

Ingredienser

  • 50 g smör
  • 2,5 dl vatten
  • 0,5 dl mjölk
  • 12 g jäst
  • 2 msk strösocker
  • 2 tsk salt
  • 1 ägg
  • 2 dl dinkelsikt
  • 8 dl vetemjöl - (480 g)

Gör så här

  1. Smält smöret. Tillsätt vatten och mjölk och värm till 37°. Häll blandningen över jästen. Tillsätt socker, salt, ägg och de båda mjölsorterna. Arbeta degen smidig. Låt degen jäsa övertäckt ca 1 timme.

  2. Dela degen i ca 10 bitar på mjölad arbetsbänk. Forma bitarna till släta bullar. Lägg dem på plåtar med bakplåtspapper och platta till dem något. Låt jäsa ytterligare ca 1 timme. Sätt ugnen på 225°.

  3. Grädda bröden mitt i ugnen ca 12 min. Låt dem svalna på galler.

Recept av Anna Stegs

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

8 nr av Allt om Mat + 4 champagneglas från Iittala. Se erbjudande!