Hamburgerbröd

Recept på hamburgerbröd. Luftigt, lite briocheaktigt bröd med både ägg och smör i degen. 
Charlotte Jenkinson
Recept på hamburgerbröd.
Recept på hamburgerbröd. Foto: Per Ranung

Ingredienser

  • 3 dl vatten
  • 25 g jäst
  • 1 ägg
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk rårössocker
  • 8 dl vetemjöl - (480 g)
  • 30 g smör - rumsvarmt

Pensling

  • 1 ägg
  • 1 msk vatten

Garnering

  • 0,5 dl sesamfrön

Gör så här

  1. Värm vattnet till 37°. Finfördela  jästen i en bunke och rör ut den i vattnet. Rör ner ägg, salt och socker. Tillsätt det mesta av mjölet och arbeta degen väl ca 5 min. Låt jäsa övertäckt ca 30 min.

  2. Blanda i smöret och tillsätt lite mjöl så det blir en smidig deg. Ta upp degen på arbetsbänken och dela i åtta bitar. 

  3. Rulla till bullar och lägg på plåt med bakplåtspapper. Platta till bullarna och låt dem jäsa övertäckta 20–30 min. Sätt ugnen på 225°. 

  4. Vispa ihop ägg och vatten. Pensla ovansidan på bröden och strö på sesamfröna. Grädda mitt i ugnen ca 10 min. Låt bröden svalna på galler. 

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!