Hamburgare

Hamburgare är saftigt och gott. Har man inte tid att mala själv, köp samma mängd högrevsfärs (ca 25 % fet) och rulla in den i plastfolie enligt nedan.
Johan Jureskog
Foto: Joel Wåreus

Ingredienser

  • 200 g bringa
  • 200 g högrev
  • 200 g rostlock
  • 1 tsk salt
  • 2 krm svartpeppar - nymald
  • 4 skivor ost - t ex Svarta Sara

Till stekning

  • 50 g talg

Bloody Marydressing

  • 1 dl tomatpuré
  • 1 msk tomatjuice
  • 1 tsk pepparrot - riven
  • 1 tsk citron - pressad
  • 0,5 tsk sellerisalt
  • 10 stänk tabasco - original
  • 0,5 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar - nymald

Dijonmajonnäs

  • 1 dl majonnäs
  • 2 msk dijonsenap

Tillbehör

  • 4 hamburgerbröd
  • 4 skivor bifftomat - (à 5 mm)
  • 12 skivor silverlök - supertunna
  • pommes frites

Gör så här

  1. Skär köttet i 5 cm stora kuber. Blanda väl och sprid ut på en långpanna. Ställ i frysen ca 2 timmar.

  2. Grovmal köttet 1 gång på tjocka skivan. Rulla in färsen i dubbel plastfolie till i en 12 cm lång korv. Förvara i kyl ca 1 timme.

  3. Bloody Marydressing: Rör ihop alla ingredienser.

  4. Dijonmajonnäs: Blanda majonnäsen med senap.

  5. Sätt ugnen på 275° grill. Skär köttrullen i 3 cm tjocka skivor. Krydda med salt och peppar och stek dem krispiga i talg i stekpannan till 42° innertemperatur. Låt vila ca 5 min.

  6. Lägg burgarna på ett ugnssäkert fat och lägg på ostskivorna. Ställ faten högt upp i ugnen, tillaga ca 2 min tills osten smält. Servera med tillbehören.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!