22222

Hamburgare är saftigt och gott. Har man inte tid att mala själv, köp samma mängd högrevsfärs (ca 25 % fet) och rulla in den i plastfolie enligt nedan.

För 4 personer:

Ingredienser

200 g bringa
200 g högrev
200 g rostlock
1 tsk salt
2 krm svartpeppar, nymald
4 skivor ost,, t ex Svarta Sara

Till stekning:

50 g talg

Bloody Marydressing:

1 dl tomatpuré
1 msk tomatjuice
1 tsk pepparrot, riven
1 tsk citron, pressad 
0,5 tsk sellerisalt
10 stänk tabasco, original
0,5 tsk salt
1 krm svartpeppar, nymald

Dijonmajonnäs:

1 dl majonnäs
2 msk dijonsenap

Tillbehör:

4 hamburgerbröd
4 skivor bifftomat, (à 5 mm)
12 skivor silverlök, supertunna
pommes frites

40 minuter + 2 timmar i frys + 1 timme i kyl + 2 minuter i ugn

Hamburgare – gör så här:

  1. Skär köttet i 5 cm stora kuber. Blanda väl och sprid ut på en långpanna. Ställ i frysen ca 2 timmar.
  2. Grovmal köttet 1 gång på tjocka skivan. Rulla in färsen i dubbel plastfolie till i en 12 cm lång korv. Förvara i kyl ca 1 timme.
  3. Bloody Marydressing: Rör ihop alla ingredienser.
  4. Dijonmajonnäs: Blanda majonnäsen med senap.
  5. Sätt ugnen på 275° grill. Skär köttrullen i 3 cm tjocka skivor. Krydda med salt och peppar och stek dem krispiga i talg i stekpannan till 42° innertemperatur. Låt vila ca 5 min.
  6. Lägg burgarna på ett ugnssäkert fat och lägg på ostskivorna. Ställ faten högt upp i ugnen, tillaga ca 2 min tills osten smält. Servera med tillbehören.