55555

Hamburgare i miniformat. Namnet Popburger kommer från en hamburgerkedja i New York som gör liknande miniburgare. Frys in bullarna som är kvar till nästa gång det vankas brunch, eller gör dubbel sats burgare och coleslaw.

För 8 burgare:

Ingredienser

25 g jäst
50 g smör
2 dl mjölk
1 tsk strösocker
1 tsk salt
5 dl vetemjöl, (300 g)
1 äggvita
0,5 dl sesamfrön

Hamburgare:

300 g nötfärs
0,75 tsk salt
1 krm svartpeppar, nymald
1 msk sweet baby raysås, eller chilisås
1 äggula
1 msk smör

Coleslaw:

1 tsk dijonsenap
2 msk majonnäs
0,5 dl turkisk yoghurt
1 dl morot, grovriven
1,5 dl vitkål, riven
1 krm salt
0,5 krm nymald svartpeppar

Tillbehör:

babyspenat, eller mixsallad

40 minuter + 50 min jäsning + 10 min i ugn

Minihamburgare – popburger – gör så här:

  1. Smula ner jästen i en bunke. Smält smöret och häll i mjölken, värm till 37°. Häll blandningen över jästen. Rör tills den lösts upp.
  2. Blanda i socker, salt och mjöl. Arbeta degen i degblandare ca 10 min. Låt jäsa övertäckt ca 30 min.
  3. Dela degen i 16 bitar. Rulla till små bullar. Låt jäsa övertäckta ca 20 min.
  4. Sätt ugnen på 225°. Pensla bullarna med äggvita, strö över sesamfrön. Grädda mitt i ugnen ca 10 min. Låt bröden kallna på galler.
  5. Hamburgare: Blanda alla ingredienser. Forma till 8 små burgare. Stek dem i smör i stekpannan ca 3 min på varje sida.
  6. Coleslaw: Blanda alla ingredienser. Låt den inte stå för länge, då blir den vattnig.
  7. Servera miniburgarna i bröd med coleslaw och spenat eller sallad.

* Sweet baby raysås är en söt och rökig grillsås som säljs i välsorterade livsmedelsbutiker.

 

Perfekt redskap till coleslaw:

Här köper du den bästa mandolinen med keramiskt blad från Kyocera!

395 kr, 339 för prenumerant.