Recept på hamburgare med rostade morötter. Rostade morötter i stället för ­pommes frites känns både nyttigt och nytt.

För 4 personer

Ingredienser

500 g nötfärs
2 knippor små färska morötter eller 1 knippa stora färska morötter
2 färska lökar
2 msk olivolja
1/2 tsk+1 tsk salt
1 äpple
1 krm nymald svartpeppar
1 rödlök
1 påse mâchesallad (ca 70 g)
4 hamburgerbröd
4 msk chilisås

30 min

Hamburgare med rostade morötter

 

  1. Sätt ugnen på 225°. Skala eventuellt morötterna. Skär stora morötter på längden. Ansa och skär av blasten på löken. Skär blasten i bitar och spara ­lökarna. Lägg morötterna på en plåt med bakplåtspapper. Ringla över olja. Strö över 1/2 tsk salt. Rosta mitt i ugnen ca 10 min. Blanda i lökblasten och rosta ytterligare 5–10 min.
  2. Hacka de sparade hela lökarna. Skala, kärna ur och riv äpplet grovt.
  3. Blanda färs, 1 tsk salt, peppar, lök och äpple. Forma färsen till fyra burgare. Grilla eller stek dem ca 5 min på varje sida.
  4. Skala och skär rödlöken i ringar.
  5. Lägg mâchesallad, burgare och lökringar i rostade hamburgerbröd. Servera med morötter och chilisås.
Fler recept med: Övrigt