Hamburgare med rostad majscrème och snabbpicklad lök

Hamburgare med rostad majscrème och snabbpicklad lök blir bättre ju mindre arbetad färsen är. Salta och peppra ovanpå burgarna. Majsröran kan förberedas ca 6 timmar före servering och sedan värmas.
Foto: Lisa Björner

Ingredienser

  • 500 g nötfärs - gärna hängmörad
  • 1 tsk salt
  • 2 krm svartpeppar - nymald

Rostad majsröra

  • 1 burk majskorn - (340 g)
  • 2 vitlöksklyftor
  • 2 msk olivolja
  • 1 dl yoghurt - turkisk
  • 2 krm salt

Råsaltad silverlök

  • 2 silverlökar
  • 1 lime
  • 0,5 tsk salt

Tillbehör

  • 4 hamburgerbröd - gärna hembakade
  • tomatskivor
  • gurkskivor

Gör så här

  1. Majsröra: Låt majsen rinna av. Skala och skiva vitlöken. Stek majsen i olja i en stekpanna på het värme tills den är knaprig och har fått fin färg. Låt vitlöken steka med ca 3 min. Låt majsen svalna.

  2. Mixa majsen lite slarvigt med mixerstav. Rör i yoghurten och krydda med salt.

  3. Lök: Skala och skär löken i tunna skivor, gärna på mandolin. Skölj limen noga i ljummet vatten. Riv skalet och pressa ut saften. Blanda löken med limeskal och salt. Häll över limesaften. Låt stå i rumstemperatur ca 30 min.

  4. Dela färsen i fyra bitar och platta ut dem till burgare. Krydda med salt och peppar.

  5. Grilla burgarna ca 4 min på varje sida. Klicka majsröra på brödens underdel. Lägg på burgare och toppa med lök, tomat och gurka. Lägg på bröd och servera.

Recept av Anna Stegs

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

8 nr av Allt om Mat + 4 champagneglas från Iittala. Se erbjudande!