Hamburgare med parmesanost

Recept på hamburgare med parmesanost. Hamburgarna kan grillas utan förstekning. Lägg dem då för säkerhets skull på ett teflonnät (finns i välsorterade köksbutiker).
Eta Kroon
Foto: Holger Edström

Ingredienser

  • 1,5 kg nötfärs
  • 4 - 5 vitlöksklyftor
  • 1 gul lök - stor
  • 2 msk worcestershiresås
  • 3 dl parmesan - riven
  • 1 ägg
  • 1 msk sambal oelek
  • 1,5 msk salt
  • 1 krm svartpeppar - nymald

Tillbehör

  • hamburgerbröd - (gärna med sesamfrö)
  • rödlök
  • tomater
  • sallad
  • getost-creme fraiche - se recept

Gör så här

  1. 1. Skala och krossa vitlöken. Skala och grovriv löken. Blanda vitlök, lök, worcestersås, parmesanost, ägg, sambal oelek, salt och peppar i en bunke. Tillsätt färsen och rör tills det är väl blandad.

  2. Forma 10 biffar av färsen. Stek biffarna i het panna, 2–3 min på varje sida. Förvara dem i kylen tills det är dags att grilla.

  3. Grilla biffarna ca 2 min på varje sida. Rosta även hamburger­bröden på grillen, ca 30 sekunder på varje sida. Servera med tillbehören.

Getostcrème fraiche

Till 10 personer:

400 g chèvreost

4 dl lätt crème fraiche

0,5 msk honung

0,5 tsk salt

Gör så här:

Ta bort den eventuellt hårda kanten på osten. Mixa ost, crème fraiche och honung till en jämn sås. Krydda med salt.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

8 nr av Allt om Mat + 4 champagneglas från Iittala. Se erbjudande!