Hamburgare med majs- och chiliglace

Här får ordentligt rökt bacon och liquid smoke förstärka röksmaken på hamburgaren. Spara lite av glacen till serveringen.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 600 g nötfärs - eller blandfärs
  • 2 pkt jägarbacon - (à 140 g)
  • 1,5 tsk salt
  • 0,75 tsk liquid smoke

Glace

  • 1 dl ketchup
  • 1 msk äppelcidervinäger
  • 1,5 msk muscovadosocker - mörkt
  • 1,5 msk apelsin - pressad
  • 2 tsk dijonsenap
  • 0,5 tsk liquid smoke
  • 1 msk äppelmos
  • 0,5 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar - nymald

Majs- och chilisalsa

  • 200 burk majs - (1 liten)
  • 2 salladslökar
  • 2 msk sweet chili

Tillbehör

  • 4 hamburgerbröd
  • 4 msk cheddarost - eller annan lagrad ost riven
  • 2 tomater - i skivor
  • 2 avokador - i skivor
  • ekbladssallad

Gör så här

  1. Börja med glacen: Blanda samtliga ingredienser. Smaka av med salt och peppar. Spara hälften av glacen till servering.

  2. Salsa: Låt majsen rinna av. Strimla salladslök. Blanda majs, lök och sweet chili.

  3. Skär bacon i små bitar. Blanda det med färs tillsammans med salt och liquid smoke. Forma till fyra stora hamburgare.

  4. Grilla hamburgarna på indirekt värme ca 8 min per sida tills de nått en innertemperatur på 75°. Pensla hela tiden med glacen.

  5. Strö ost på de delade hamburgerbröden. Lägg dem på grillen en kort stund så att osten smälter.

  6. Lägg hamburgarna, sallad, tomat och avokado i bröden. Servera med majs- och chilisalsa och den sparade glacen.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

8 nr av Allt om Mat + 4 champagneglas från Iittala. Se erbjudande!