Hamburgare med coleslaw

Passar utmärkt till ett smakrikt rödvin.
Hamburgare med coleslaw
Hamburgare med coleslaw Foto: Tomas Yeh

Till hamburgarna

  • 400 g oxfärs
  • salt
  • peppar
  • 8 bröd - grillat i skivor

Tillbehör

  • 4 tomater - skivor
  • sallad
  • 0,5 rödlök - skivad

Till chilisåsen

  • 2 msk chilisås
  • 2 msk mango chutney

Till coleslawen

  • 100 g vitkål - strimlad
  • 1 krm salt
  • 100 g morot - strimlad
  • 150 g majonnäs
  • 1 msk apelsinjuice - koncentrerad

Gör så här

  1. Salta kålen och låt den dra några timmar för att bli mjuk. Häll av överflödig vätska och blanda med övriga ingredienser. Chilisåsen:

  2. Rör ihop chilisåsen med mango chutneyn. Hamburgarna:

  3. Forma färsen i fyra biffar. Grilla dem till önskad stek-grad och salta och peppra. Servering:

  4. Lägg ihop bröd och biffar till hamburgare och servera med tillbehör, chilisås och coleslaw.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

8 nr av Allt om Mat + 4 champagneglas från Iittala. Se erbjudande!