4.84.84.84.84.8

Halstrad tartar på fjällko med soja, ingefära och friterat rispapper kan läggas upp som förrätt på en stor tallrik så att var och en kan ta för sig själv. Eller lägg upp på 6 förrättstallrikar.

För 6 personer:

Ingredienser

400 g biff, utskuren i bit av fjällko eller hängmörad biff (naturbeteskött)
1 msk ingefära, riven
0,5 vitlöksklyfta
0,5 dl soja, japansk
0,5 dl vatten
2 msk citron, pressad
1 tsk sesamolja
2 krm svartpeppar, nymald

Friterat rispapper:

2 rispappersark, stora
5 dl rapsolja

Senapsmajonnäs:

1 äggula
1 msk champagnevinäger
1 tsk dijonsenap
1 tsk senapspulver
2 dl rapsolja
1 krm salt

Garnering:

1 schalottenlök
3 msk rödvinsvinäger
1 bit gurka, (10 cm)
0,5 majrova

Garnering:

krasseblad och smörgåskrasse

1 timme

Halstrad tartar på fjällko med soja, ingefära och friterat rispapper – gör så här:

  1. Skala och riv ingefära och vitlök. Blanda soja, vatten, citronsaft och sesamolja. Blanda i ingefära och vitlök.
  2. Skär biffen i 1 cm tjocka skivor och stek dem hastigt direkt på spisplattan eller i en stekpanna. Skär skivorna i små tärningar. Krydda med salt och peppar. Blanda köttet med sojablandningen.
  3. Friterat rispapper: Bryt rispappren i bitar. Hetta upp oljan till 180°. Fritera rispappersbitarna hastigt tills de fluffat upp sig.
  4. Senapsmajonnäs: Mixa äggula, vinäger, senap och senapspulver med mixerstav. Tillsätt oljan och mixa till tjock konsistens. Krydda med salt.
  5. Garnering: Skala och finhacka löken och blanda med vinäger. Skär gurka och skalad majrova i små tärningar.
  6. Lägg upp tartaren mitt på tallriken. Spritsa på majonnäs och garnerna med krasseblad och smörgåskrasse. Lägg rispapper på kanten. Servera lök, gurka och majrova i en skål bredvid så att gästerna kan plocka och förse sig själva.
Fler recept med: Kött, Nötkött