Halstrad slätvar, ärtpuré och broccoli- & gurkragu

Gröna, goda tillbehör till lyxig fisk.

Halstrad slätvar, ärtpuré och broccoli- & gurkragu

1. Dela broccolin i små buketter och stjälkar. Förväll stjälkar och buketter var för sig i lättsaltat vatten någon minut, stjälkarna lite längre. Spola av i kallt vatten.
2. Skala, dela och kärna ur gurkan. Skär i små tärningar.
3. Ärtpuré: Blanda smör och grädden. Mixa ärterna till puré. Späd med gräddsmöret. Salta och peppra.
4. Sås: Koka upp kalvfond, hummerfond och vatten. Ta kastrullen från plattan. Tillsätt smör och olivolja under vispning.
5. Salta och peppra fisken . Hetta upp smör i en stekpanna. Bryn slätvaren någon minut på var sida.
6. Skumma lite av ärtpurén med mixer blanda resten med broccoli och gurka. Värm på svag värme under lock, precis före servering. Lägg fisken på grönsaksbädd och slå skum över och sås runt om.

Recept från