Halstrad pilgrimsmussla med salsa på äpple, mynta och jalapeño

Halstrad pilgrimsmussla med salsa på äpple, mynta och jalapeño är en fräsch och lyxig start på middagen. Hittar du skal från pilgrimsmussla i affären är det väldigt vackert att servera i.
Sophie Berlin
Foto: Joel Wåreus

Ingredienser

  • 4 pilgrimsmusslor - stora eller 12 små (kammusslor)
  • 1 lime
  • 0,5 schalottenlök - liten
  • 0,5 äpple - syrligt grönt
  • 0,5 dl olivolja - kallpressad
  • 0,5 krm salt
  • 1 jalapeño
  • 2 myntakvistar
  • 2 basilikakvistar
  • 1 msk smör
  • 1 tsk flingsalt

Gör så här

  1. Skölj limen noga i ljummet vatten. Riv skalet och pressa ut saften. Skala och finhacka löken. Kärna ur och fintärna äpple. Blanda alla ingredienser med olja. Krydda med salt.

  2. Skär jalapeñon i tunna skivor. Finstrimla mynta och basilika.

  3. Ta bort muskeln som sitter på sidan av musslorna. Stek musslorna hastigt i smör i het stekpanna, ca 1 minut på varje sida. Lägg dem på assietter och strö över flingsalt. Skeda över salsan och strö över jalapeño och örter. Servera genast.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!