00000

Halstrad pilgrimsmussla med salsa på äpple, mynta och jalapeño är en fräsch och lyxig start på middagen. Hittar du skal från pilgrimsmussla i affären är det väldigt vackert att servera i.

För 4 personer:

Ingredienser

4 pilgrimsmusslor, stora eller 12 små (kammusslor)
1 lime
0,5 schalottenlök, liten
0,5 äpple, syrligt grönt
0,5 dl olivolja, kallpressad
0,5 krm salt
1 jalapeñochili
2 myntakvistar
2 basilikakvistar
1 msk smör
1 tsk flingsalt 

15 minuter

Halstrad pilgrimsmussla med salsa på äpple, mynta och jalapeño – gör så här:

  1. Skölj limen noga i ljummet vatten. Riv skalet och pressa ut saften. Skala och finhacka löken. Kärna ur och fintärna äpple. Blanda alla ingredienser med olja. Krydda med salt.
  2. Skär jalapeñon i tunna skivor. Finstrimla mynta och basilika.
  3. Ta bort muskeln som sitter på sidan av musslorna. Stek musslorna hastigt i smör i het stekpanna, ca 1 minut på varje sida. Lägg dem på assietter och strö över flingsalt. Skeda över salsan och strö över jalapeño och örter. Servera genast.

 

Fler recept med: Fisk, Fredagsmat, Skaldjur