Halstrad laxfilé på ljummen primörsallad med saltbakad rödlök

Lättkokta sommarprimörer och bakad rödlök serveras till halstrad lax och mjuk getostcrème.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 500 g laxfilé - utan skinn och ben
  • 1 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar - nymald

Primörsallad

  • 150 g sockerärter
  • 200 g salladslök
  • 150 g grön sparris
  • 8 - 10 rädisor
  • 50 g rucola

Getostcrème

  • 100 g getost - (chèvre)
  • 1 dl crème fraiche - lätt
  • 0,5 msk honung
  • 1 msk citron - pressad
  • 2 krm salt

Lök

  • 4 rödlökar
  • 2 msk smör
  • 2 dl grovt salt

Tillbehör

  • färskpotatis

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°. Skala rödlöken och skär ett kryss i varje lök. Fördela smöret i kryssen. Häll saltet i en ugnssäker form och ställ i löken. Tillaga mitt i ugnen 15–20 min tills de blivit mjuka i mitten.

  2. Mixa alla ingredienser till getostcrèmen till en slät sås.

  3. Ansa sockerärterna. Skär salladslöken i 2 cm breda bitar. Bryt av den nedersta biten på sparrisen och skär dem i 3 bitar vardera. Halvera rädisorna.

  4. Koka grönsakerna i lättsaltat vatten ca 3 min. Häll av i durkslag och blanda i rucolan.

  5. Skär laxfilén i 4 bitar. Halstra dem i het stekpanna ca 2 min per sida. Krydda med salt och peppar.

  6. Lägg salladen på tallrikar eller serveringsfat. Lägg på laxbitarna och servera med saltbakad rödlök, getostcrème, kokt färskpotatis och citronklyftor.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

8 nr av Allt om Mat + 4 champagneglas från Iittala. Se erbjudande!