44444

Halstrad lax med sojadressing och peppriga skott passar bra på buffébordetLaxen kan halstras dagen före och läggas i kylen. Skiva den samma dag den ska serveras tillsammans med sojadressingen.

För 10 personer på buffé:

Ingredienser

600 g laxfilé, skinn-och benfri

Sojadressing:

1 dl soja, japansk
0,5 dl olivolja
1 msk sesamolja
1 msk vatten
1 msk honung

Garnering:

0,5 ask smörgåskrasse
0,5 kruka körvel
oxalis, ev

20 minuter

Halstrad lax med sojadressing och peppriga skott – gör så här:

  1. Dressing: Vispa samman alla ingredienser.
  2. Skär laxen i två eller tre smala bitar, beroende på laxens bredd, längs med. Halstra laxen snabbt runtom i en het stekpanna ca 30 sekunder på varje sida.
  3. Skär laxen i skivor och lägg den på ett fat. Ringla över dressingen och strö över krasse, körvel och eventuellt oxalis.
Fler recept med: Buffémat, Fisk, Lax, Student