Halstrad lax med sojadressing och peppriga skott

Halstrad lax med sojadressing och peppriga skott passar bra på buffébordetLaxen kan halstras dagen före och läggas i kylen. Skiva den samma dag den ska serveras tillsammans med sojadressingen.
Foto: Lisa Björner

Ingredienser

  • 600 g laxfilé - skinn-och benfri

Sojadressing

  • 1 dl soja - japansk
  • 0,5 dl olivolja
  • 1 msk sesamolja
  • 1 msk vatten
  • 1 msk honung

Garnering

  • 0,5 ask smörgåskrasse
  • 0,5 kruka körvel
  • oxalis - ev

Gör så här

  1. Dressing: Vispa samman alla ingredienser.

  2. Skär laxen i två eller tre smala bitar, beroende på laxens bredd, längs med. Halstra laxen snabbt runtom i en het stekpanna ca 30 sekunder på varje sida.

  3. Skär laxen i skivor och lägg den på ett fat. Ringla över dressingen och strö över krasse, körvel och eventuellt oxalis.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!