1. Halstra laxbitarna i en stekpanna med beläggning, ca 2-3 minuter på varje sida eller tills laxen är genomstekt. Salta och peppra.
2. Häll crème fraiche i en kastrull. Skär mangon i cm-stora kuber eller skivor, spara lite till garnering, och lägg dem i crème fraichen. Hetta upp och tillsätt currypasta och honung. Smaka eventuellt av med lite mer salt och peppar.
3. Servera med ris och rucolasallad och garnera med lite strimlad purjo och sparad mango.
Halstrad lax med mangocurrysås
En exotisk laxrätt är trevligt att servera på fredagskvällen. Såsen går snabbt att göra under tiden laxen halstras.
För 4 person(er)
Ingredienser
4 | laxfilé, portionsbitar, skinnfri |
1 tsk | salt |
1 krm | vitpeppar |
2 dl | crème fraiche, gärna lätt |
1 | mango, mogen och stor |
1-2 msk | röd currypasta, thailändsk |
1 msk | honung, flytande |
Tillbehör:
, ris, rucolasallad och strimlad purjo |