Lax med dillstuvad potatis
- Filéa laxbiten och ta bort alla ben eller halvera laxfilén. Blanda samman salt, socker, peppar och dill.
- Gnid in filéerna med 2/3 av blandningen och lägg ihop dem med köttsidorna mot varandra.
- Placera i en skål med kant och strö över resten av kryddblandningen. Täck med plastfolie och ställ i kyl i 1 1/2–2 dygn. Vänd någon gång under tiden.
- Skär laxen i 6 breda bitar och halstra dem i en torr stekpanna i 1 minut på varje sida.
- Servera laxen med den dillstuvade potatisen, grönsallad och citron.
- Potatis: Koka potatisen, det är gott om den inte är helt mjuk. Halvera den om den är stor.
- Smält smöret till stuvningen i en gryta, vispa ner mjölet och späd med mjölken under kraftig vispning. Smaka av med salt och peppar. Tillsätt dillen och sist potatisen. Blanda försiktigt.