Hälsoscones med grahamsmjöl och torkad frukt

4.24.24.24.24.2

Varma nybakade scones med grahamsmjöl och torkad frukt smakar gudomligt gott. Lättgjorda hälso-cones gör du dessutom snabbt. De går bra att frysa, så gör gärna en dubbel sats.

För 8 scones

Ingredienser

2 ägg
2 msk olivolja
1 dl matyoghurt eller creme fraiche
3 dl vetemjöl
1 dl grahamsmjöl
1 tsk bakpulver
2 krm salt
1 dl frukt, torkad, grovhackad, t ex aprikoser eller fikon

Recept: Hälsoscones

  1. Vispa ihop ägg, olivolja och yoghurt. Blanda vetemjöl, grahamsmjöl, bakpulver och salt i en bunke. Häll i äggblandningen och blanda ordentligt. Vänd ner frukten.
  2. Sätt ugnen på 225°. Ta upp degen på mjölad arbetsbänk. Platta ut den ca 2 cm tjock. Ta ut ca 8 rundlar med kakmått, ca 7 cm i diameter.
  3. Lägg sconesen på en bakpappersklädd plåt. Grädda mitt i ugnen 12–15 min. Låt svalna på galler under bakduk.

På topphalsa.se hittar du fler recept på nyttiga scones!

PRENUMERERA PÅ VÅRT NYHETSBREV

Genom att klicka på "prenumerera" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

Tack! Din mejladress är nu registrerad.

Oj då, något gick fel! Försök igen senare eller kontakta webbredaktören om problemet kvarstår.

Fler recept med: Bakning, Matbröd