Hälsoscones med grahamsmjöl och torkad frukt

Varma nybakade scones med grahamsmjöl och torkad frukt smakar gudomligt gott. Lättgjorda hälso-cones gör du dessutom snabbt. De går bra att frysa, så gör gärna en dubbel sats.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 2 ägg
  • 2 msk olivolja
  • 1 dl matyoghurt - eller creme fraiche
  • 3 dl vetemjöl
  • 1 dl grahamsmjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 2 krm salt
  • 1 dl frukt - torkad, grovhackad, t ex aprikoser eller fikon

Gör så här

  1. Vispa ihop ägg, olivolja och yoghurt. Blanda vetemjöl, grahamsmjöl, bakpulver och salt i en bunke. Häll i äggblandningen och blanda ordentligt. Vänd ner frukten.

  2. Sätt ugnen på 225°. Ta upp degen på mjölad arbetsbänk. Platta ut den ca 2 cm tjock. Ta ut ca 8 rundlar med kakmått, ca 7 cm i diameter.

  3. Lägg sconesen på en bakpappersklädd plåt. Grädda mitt i ugnen 12–15 min. Låt svalna på galler under bakduk.

  4. På topphalsa.se hittar du fler recept på nyttiga scones!

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

8 nr av Allt om Mat + 4 champagneglas från Iittala. Se erbjudande!