Halloweenbakelser

De söta marsipanspökena görs av chokladrulltårta som fylls med körsbärsmarmelad och vispgrädde.
Elisabeth Johansson
Foto: Joel Wåreus

Ingredienser

  • 3 ägg
  • 1,5 dl strösocker
  • 0,75 dl potatismjöl
  • 3 msk kakao
  • 1 tsk bakpulver

Fyllning

  • 2 dl körsbärsmarmelad
  • 200 g hallon
  • 3 dl vispgrädde

garnering

  • 600 g marsipan
  • 1 tsk mörk choklad - mörk smält
  • 1 msk florsocker

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 250°. Vispa ägg och socker pösigt. Blanda mjöl, kakao och bakpulver och sikta ner i äggpöset. Häll smeten i en långpanna klädd invändigt med bakplåtspapper.

  2. Grädda kakan mitt i ugnen ca 5 min. Stjälp upp kakan på ett sockrat bakplåtspapper och dra bort det papper kakan gräddats på. Bred på körsbärsmarmeladen och rulla ihop från långsidan. Låt kakan kallna.

  3. Skär rulltårtan i ca 3 cm höga stubbar. Ställ dem på kant och fördela hallonen ovanpå. Vispa grädden till fast skum och bred den över rulltårtsbitarna. Forma till runda toppar.

  4. Kavla ut marsipanen och skär ut rundlar, ca 15 cm i diameter. Täck bakelserna med marsipan. Klipp ett hål som mun och spritsa på ögon av smält choklad. Pudra över florsocker och servera.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!