4.24.24.24.24.2

Halloumistroganoff med havrerissallad är en vegetarisk variant på den välkända klassikern. Havreris är en spännande nyhet och påminner lite om matvete. 

För 4 personer:

Ingredienser

250 g halloumiost 
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
0,5 dl tomatpuré
1 msk dijonsenap
1 förpackning tomater, krossade , gärna med örtkrydda (500 g)
2,5 dl matlagningsgrädde
1 grönsaksbuljongtärning
3 dl havreris, eller matvete
1 påse kålmix, med svartkål och broccoli (200 g)
smör, salt, nymald svartpeppar

20 minuter

Halloumistroganoff med havrerissallad – gör så här:

  1. Koka havreriset enligt anvisning på förpackningen. Skala och finhacka lök och vitlök. Fräs löken i 1/2 msk smör ca 2 min. Lägg åt sidan.
  2. Skär halloumin i små stavar. Stek dem tills de fått fin färg i 1/2 msk smör. Rör i den stekta löken och tomatpuré och låt fräsa 1 minut.
  3. Tillsätt senap, krossade tomater, grädde och buljongtärning. Krydda med 1 krm salt och 2 krm peppar. Låt sjuda under lock ca 8 min.
  4. Fräs kålmixen i 1/2 msk smör i en stekpanna. Krydda med 1 krm salt. Vänd ihop kålmixen med det nykokta havreriset.
  5. Servera stroganoffen med havrerissalladen.