Halloumisallad med rödbetor, linser och kesoröra
Ingredienser
- 8 små rödbetor - eller färdigkokta (ca 250 g)
- 2 dl svarta belugalinser - alt 1 förp ekologiska linser, Zeta (380 g)
- 1,5 dl edamamebönor - skalade
- 4 tomater
- 1 liten rödlök
- 1 halloumiost - (200 g)
- rucola
- vit balsamvinäger - alt vitvinsvinäger
- olivolja
- salt
- svartpeppar - nymald
Kesoröra
- 1 förp rucola - (70 g)
- 1 tsk honung - flytande
- 0,5 vitlöksklyfta - riven
- 1 ask keso - (250 g)
Gör så här
-
Koka rödbetorna mjuka i saltat vatten ca 25 min.
-
Koka linserna i rikligt med saltat vatten ca 25 min. Tillsätt edamamebönorna när det återstår 1 minut av koktiden. Häll av i sil och skölj linser och bönor i kallt vatten.
-
Skölj och skiva tomaterna. Skala och skiva rödlöken tunt.
-
Kesoröra: Mixa 1 näve rucola (spara resten till servering), honung, vitlök, 2 msk olja och 1 msk vatten. Tillsätt keson. Krydda med 2 krm salt och 1 krm peppar.
-
Blanda linser och bönor med 1 msk olja, 2 msk vinäger och 1 krm salt. Skala och klyfta de kokta rödbetorna.
-
Tärna halloumin. Stek den frasig på hög värme i 1 msk olja.
-
Varva linser, bönor, rödbetor, tomat, lök, halloumi och den sparade rucolan. Servera med kesoröran.