00000

Recept på halloumisallad med rödbetor, linser och kesoröra. En riktigt proteinrik sallad! Servera gärna med surdegsbröd.

För 4 portioner

Ingredienser

8 små rödbetor el färdigkokta, (ca 250 g)
2 dl svarta belugalinser alt 1 förp ekologiska linser, Zeta, (380 g)
1 1/2 dl edamamebönor, skalade
4 tomater
1 liten rödlök
1 halloumiost, (200 g)
rucola
vit balsamvinäger alt vitvinsvinäger
olivolja
salt + nymald svartpeppar

Kesoröra

1 förp rucola, (70 g)
1 tsk flytande honung
1/2 vitlökslyfta, riven
1 ask keso, (250 g)

30 min

Halloumisallad med rödbetor, linser och kesoröra – gör så här:

  1. Koka rödbetorna mjuka i saltat vatten ca 25 min.
  2. Koka linserna i rikligt med saltat vatten ca 25 min. Tillsätt edamamebönorna när det återstår 1 minut av koktiden. Häll av i sil och skölj linser och bönor i kallt vatten.
  3. Skölj och skiva tomaterna. Skala och skiva rödlöken tunt.
  4. Kesoröra: Mixa 1 näve rucola (spara resten till servering), honung, vitlök, 2 msk olja och 1 msk vatten. Tillsätt keson. Krydda med 2 krm salt och 1 krm peppar.
  5. Blanda linser och bönor med 1 msk olja, 2 msk vinäger och 1 krm salt. Skala och klyfta de kokta rödbetorna.
  6. Tärna halloumin. Stek den frasig på hög värme i 1 msk olja.
  7. Varva linser, bönor, rödbetor, tomat, lök, halloumi och den sparade rucolan. Servera med kesoröran.
Fler recept med: Lunch, Sallader, Vegetariskt