30 min
Halloumisallad med rödbetor, linser och kesoröra – gör så här:
- Koka rödbetorna mjuka i saltat vatten ca 25 min.
- Koka linserna i rikligt med saltat vatten ca 25 min. Tillsätt edamamebönorna när det återstår 1 minut av koktiden. Häll av i sil och skölj linser och bönor i kallt vatten.
- Skölj och skiva tomaterna. Skala och skiva rödlöken tunt.
- Kesoröra: Mixa 1 näve rucola (spara resten till servering), honung, vitlök, 2 msk olja och 1 msk vatten. Tillsätt keson. Krydda med 2 krm salt och 1 krm peppar.
- Blanda linser och bönor med 1 msk olja, 2 msk vinäger och 1 krm salt. Skala och klyfta de kokta rödbetorna.
- Tärna halloumin. Stek den frasig på hög värme i 1 msk olja.
- Varva linser, bönor, rödbetor, tomat, lök, halloumi och den sparade rucolan. Servera med kesoröran.