20 minuter
Halloumirårakor med räkor och forellrom – gör så här:
- Riv osten på den grova sidan av rivjärnet. Skala och riv potatisen. Blanda ost och potatis.
- Hetta upp plättlaggen och stek rårakorna i smör, ca 1/2 dl smet i varje, 3–4 min på varje sida, tills de är frasiga och har fin färg. Varmhåll dem i ugnen medan du steker nästa omgång.
- Skala och hyvla rödlöken tunt. Blanda den med citronsaft och salt, det gör löken mildare.
- Servera rårakorna med räkor, crème fraiche, rom, rödlök och gräslök. Mal över peppar. Servera med citronklyftor och sallad.
Tips! Servera rårakorna direkt ur plättlaggen så håller de sig frasiga.
Matcha mat & dryck
Smakrikt rosébubbel blir gott och vackert till de frasiga rårakorna. Ett uppfriskande ljust lageröl balanserar sältan i rätten.
- Rotari Rosé 2013 (7701) Italien, 125 kr. Torr och fyllig smak med röd bärighet och ton av apelsin.
- Kallholmen Levande Lager (1005) Sverige, 18:90 kr (33 cl). Brödig, aprikosfruktig smak med viss beska.
- Alkoholfritt: Einbecker Brauherren Alkoholfrei Pils (1901) Tyskland, 12:90 (33 cl). Brödig och citrusfruktig smak med ton av honung.