4.24.24.24.24.2

Halloumipanerad kyckling med ugnsbakad tomatsallad blir extra saftig i ett hölje av ost och ströbröd. Ugnsbakad tomatsallad med en rustik tomatsallad av fina svenska tomater, vitlök och en näve basilika.

För 4 personer:

Ingredienser

350 g körsbärstomater, gärna i olika färger
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
600 g minutkycklingfiléer, eller 4 mindre filéer
100 g halloumiost
1 dl panko
1 ägg
0,5 kruka basilika
olivolja, salt, nymald svartpeppar

Tillbehör:

300 g pasta

20 minuter

Halloumipanerad kyckling med tomatsallad – gör så här:

  1.  Sätt ugnen på 225° Skär tomaterna i halvor. Skala och skiva lök och vitlök. Blanda tomater och lök med 1 msk olja, 1 tsk salt och 2 krm peppar. Ugnsrosta mitt i ugnen ca 20 min.
  2. Krydda kycklingen med 1 tsk salt och 2 krm peppar. Riv halloumin och blanda med pankon. Panera  kycklingfiléerna genom att först doppa dem i uppvispat ägg och sedan i ost- och ströbrödsblandningen.
  3. Stek kycklingfiléerna i 2 msk olja, två åt gången. Lägg dem på en plåt och sätt in i ugnen under tomaterna. Efterstek i ugnen ca 8 min, till 70° inner­temperatur.
  4. Hacka basilikan grovt och ­blanda med tomaterna. Servera kycklingen med tomatsallad och pasta.