4.34.34.34.34.3

Halloumigyros med sötpotatis-pommes frites är en festlig vegorätt. Byt ut tacokvällen mot en grekisk gyro. En klick färdig tsatsiki är gott till.

För 4 personer:

Ingredienser

300 g halloumiost
1 påse sötpotatis-pommes frites, fryst (ca 450 g)
1 rödlök, eller gul lök, stor
2 msk senap
1 tsk spiskummin, mald
1 tsk paprikapulver
400 g tomater
4 libabröd, eller tortillabröd
olivolja, ättiksprit (12 %), strösocker

Tillbehör:

2 dl tsatsiki, färdig, gärna Fontana
sallad

30 minuter

Halloumigyros med sötpotatis-pommes frites – gör så här:

  1. Tillaga sötpotatis-pommes fritesen enligt anvisning på förpackningen.
  2. Blanda 1 msk ättika, 2 msk socker och 3 msk vatten. Skala och strimla löken och blanda med ättikslagen. Låt stå ca 10 min.
  3. Blanda senap, spiskummin och paprikapulver med 1 msk olja. Skär halloumin i stavar och blanda med kryddorna.
  4. Skiva tomaterna. Stek halloumin på hög värme i 1 msk olja i en stekpanna tills den fått fin färg.
  5. Fördela sallad, tomater, halloumi, pommes frites, tsatsiki och avrunnen lök på bröden och rulla ihop.

Kökstipset!

Det går lika bra med vanliga pommes frites. Servera alla tillbehör på bordet och låt var och en göra sin egen gyros.

Halloumi gyro

Foto: Per Ranung

 

Följ oss på Facebook för fler vegetariska recept:
Allt om Mat Vego