30 minuter
Halloumigyros med sötpotatis-pommes frites – gör så här:
- Tillaga sötpotatis-pommes fritesen enligt anvisning på förpackningen.
- Blanda 1 msk ättika, 2 msk socker och 3 msk vatten. Skala och strimla löken och blanda med ättikslagen. Låt stå ca 10 min.
- Blanda senap, spiskummin och paprikapulver med 1 msk olja. Skär halloumin i stavar och blanda med kryddorna.
- Skiva tomaterna. Stek halloumin på hög värme i 1 msk olja i en stekpanna tills den fått fin färg.
- Fördela sallad, tomater, halloumi, pommes frites, tsatsiki och avrunnen lök på bröden och rulla ihop.
Kökstipset!
Det går lika bra med vanliga pommes frites. Servera alla tillbehör på bordet och låt var och en göra sin egen gyros. Foto: Per Ranung
Följ oss på Facebook för fler vegetariska recept:
Allt om Mat Vego