Halloumiburgare med pumpapuré och krispig gurksallad

Recept på halloumiburgare med pumpapuré och krispig gurksallad. Om du inte gillar koriander, byt ut den mot persilja.
Anna Wendt
Servera halloumiburgarna med pumpapuré och gurksallad.
Servera halloumiburgarna med pumpapuré och gurksallad. Foto: Lisa Björner

Ingredienser

  • 200 g halloumiost
  • 1 morot
  • 1 vitlöksklyfta
  • 0,5 kruka koriander
  • 3 ägg
  • 2 msk potatismjöl
  • 2 msk ströbröd
  • 2 krm svartpeppar - nymald
  • 2 msk rapsolja

Pumpapuré

  • 1 kg butternutpumpa
  • 0,5 gul lök
  • 2 msk smör
  • 2 tsk vitvinsvinäger
  • 1 tsk salt

Snabb gurksallad

  • 1 gurka
  • 1 msk sesamfrön
  • 2 tsk olivolja
  • 2 tsk vitvinsvinäger
  • 0,5 tsk flingsalt

Gör så här

  1. Puré: Sätt ugnen på 225°. Skala och kärna ur pumpan. Skär fruktköttet i mindre bitar. Skala och skär löken i klyftor. Lägg pumpa och lök på en plåt. Rosta mitt i ugnen ca 30 min.

  2. Skala moroten. Riv halloumi  och morot grovt. Skala och finriv vitlöken. Hacka koriandern. Blanda ost, morot, vitlök och koriander med ägg, potatismjöl, ströbröd och peppar.

  3. Forma smeten till fyra burgare. Stek dem i olja i en stekpanna ca 2 min på varje sida.

  4. Gurksallad: Hyvla gurkan tunt på en mandolin eller med en potatisskalare. Lägg i en skål och tillsätt sesamfrön, olja, vinäger och flingsalt.

  5. Mixa pumpan slät tillsammans med smöret. Smaka av med vinäger och krydda med salt.

  6. Servera halloumiburgarna med pumpapuré och gurksallad.

Tips! Skala och tärna pumpan kvällen före och ställ svalt, så blir det ett moment mindre när det är dags att laga.

Följ oss på Facebook för fler vegetariska recept: Allt om Mat Vego ❤️

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

8 nr av Allt om Mat + 4 champagneglas från Iittala. Se erbjudande!