Halloumiburgare med coleslaw och rostade solrosfrön

Halloumiburgare med coleslaw och rostade solrosfrön är en god vegoburgare. I coleslawen används röd spetskål, som är lite sötare och mildare än den vita. Servera med klyftpotatis om du är riktigt hungrig.
Foto: Per Ranung

Ingredienser

  • 200 g halloumiburgare
  • 1 klyfta röd spetskål - (200 g)
  • 0,5 dl solrosfrön
  • 2 dl turkisk yoghurt
  • 2 lökar - färska
  • 4 hamburgerbröd - (à 60 g)
  • 50 g romansallad
  • olivolja
  • vitvinsvinäger
  • salt
  • svartpeppar - nymald

Gör så här

  1.  Skär och strimla spetskålen tunt, gärna på mandolin. Rosta solrosfröna i het stekpanna. Blanda kål, solrosfrön (spara lite till servering), yoghurt, 1 msk olja, 2 krm salt och 1 krm peppar.

  2. Halvera och grilla löken ca 2 min. Grilla burgarna i 1 msk olja ca 1 minut på varje sida. Fördela sallad på brödens underdelar. Lägg på lök, halloumi och coleslaw. Strö på de sparade solrosfröna. Lägg på brödlocken.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

8 nr av Allt om Mat + 4 champagneglas från Iittala. Se erbjudande!