Halloumiburgare med coleslaw och rostade solrosfrön
Halloumiburgare med coleslaw och rostade solrosfrön är en god vegoburgare. I coleslawen används röd spetskål, som är lite sötare och mildare än den vita. Servera med klyftpotatis om du är riktigt hungrig.
Ingredienser
- 200 g halloumiburgare
- 1 klyfta röd spetskål - (200 g)
- 0,5 dl solrosfrön
- 2 dl turkisk yoghurt
- 2 lökar - färska
- 4 hamburgerbröd - (à 60 g)
- 50 g romansallad
- olivolja
- vitvinsvinäger
- salt
- svartpeppar - nymald
Gör så här
-
Skär och strimla spetskålen tunt, gärna på mandolin. Rosta solrosfröna i het stekpanna. Blanda kål, solrosfrön (spara lite till servering), yoghurt, 1 msk olja, 2 krm salt och 1 krm peppar.
-
Halvera och grilla löken ca 2 min. Grilla burgarna i 1 msk olja ca 1 minut på varje sida. Fördela sallad på brödens underdelar. Lägg på lök, halloumi och coleslaw. Strö på de sparade solrosfröna. Lägg på brödlocken.