Halloumiburgare med coleslaw och rostade solrosfrön

4.14.14.14.14.1

Halloumiburgare med coleslaw och rostade solrosfrön är en god vegoburgare. I coleslawen används röd spetskål, som är lite sötare och mildare än den vita. Servera med klyftpotatis om du är riktigt hungrig.

För 4 personer:

Ingredienser

200 g halloumiburgare
1 klyfta röd spetskål, (200 g)
0,5 dl solrosfrön
2 dl turkisk yoghurt
2 färska lökar
4 hamburgerbröd, (à 60 g)
50 g romansallad
olivolja, vitvinsvinäger, salt, nymald svartpeppar

20 minuter

Halloumiburgare med coleslaw och rostade solrosfrön – gör så här

  1.  Skär och strimla spetskålen tunt, gärna på mandolin. Rosta solrosfröna i het stekpanna. Blanda kål, solrosfrön (spara lite till servering), yoghurt, 1 msk olja, 2 krm salt och 1 krm peppar.
  2. Halvera och grilla löken ca 2 min. Grilla burgarna i 1 msk olja ca 1 minut på varje sida. Fördela sallad på brödens underdelar. Lägg på lök, halloumi och coleslaw. Strö på de sparade solrosfröna. Lägg på brödlocken.