00000

Tapenade, citron och oregano smaksätter halloumiosten.

För 4 person(er)

Ingredienser

4 paprikor, gärna i olika färger
2 halloumiostar, (à 200 g)
2 msk tapenade, svart
3 msk oregano, hackad färsk
1 citron, rivet skal

1. Klyv paprikorna i två delar och kärna ur dem. Lägg dem på grillen, eller under grillelementet i ugnen på högsta värme, tills skalet är svart och bubbligt. Lägg dem i en plastpåse och låt ligga ca 30 min. Dra av skalet.
2. Halvera varje ost på längden. Vänd osten först i tapenade, sedan i oregano och det rivna citronskalet.
3. Lägg paprikorna runt varje ostbit och bind om med bomullssnöre.
4. Grilla på direkt värme tills paprikorna fått fin färg, ca 5 min. Servera genast.

Fler recept med: Grönsaker, Övrigt, Vegetariskt