1. Klyv paprikorna i två delar och kärna ur dem. Lägg dem på grillen, eller under grillelementet i ugnen på högsta värme, tills skalet är svart och bubbligt. Lägg dem i en plastpåse och låt ligga ca 30 min. Dra av skalet.
2. Halvera varje ost på längden. Vänd osten först i tapenade, sedan i oregano och det rivna citronskalet.
3. Lägg paprikorna runt varje ostbit och bind om med bomullssnöre.
4. Grilla på direkt värme tills paprikorna fått fin färg, ca 5 min. Servera genast.
Halloumi- och paprikapaket
Tapenade, citron och oregano smaksätter halloumiosten.
För 4 person(er)
Ingredienser
4 | paprikor, gärna i olika färger |
2 | halloumiostar, (à 200 g) |
2 msk | tapenade, svart |
3 msk | oregano, hackad färsk |
1 | citron, rivet skal |