4.44.44.44.44.4

Halloumi- och morotsbiffar med citronrisoni och tsatsiki lagas i ugnen. Biffarna blir fina i färgen och håller ihop bra. Det finns färdigrivna morötter i kyldisken om du vill ta en extra genväg.

För 4 personer:

Ingredienser

250 g morötter
200 g halloumiost
2 ägg
0,25 dl panko, japanskt ströbröd, + 2 msk
3 dl risoni
1 citron
1 rödlök
70 g rucola
olivolja, salt, nymald svartpeppar

Tillbehör:

1 burk tsatsiki, gärna Fontana (350 g)

20 minuter

Halloumi- och morotsbiffar med citronrisoni och tsatsiki – gör så här:

  1. Sätt ugnen på 250°. Skala morötterna. Grovriv morötter och halloumi på rivjärn. Blanda med ägg, 1/4 dl panko och 1 krm peppar.
  2. Forma morotsblandningen till biffar med oljade händer och lägg dem på en plåt med bakplåtspapper. Strö på 2 msk panko och ringla över 1 msk olja. Tillaga mitt i ugnen ca 10 min.
  3. Koka risonin i lättsaltat vatten enligt anvisning på förpackningen. Häll av i en sil och spola av med kallt vatten. Låt rinna av och lägg risonin i en skål. Skölj citronen i ljummet vatten. Finriv skalet och pressa ut 2 msk saft. Blanda risonin med citronskal, citronsaft, 2 msk olja, 1 tsk salt och 2 krm peppar. Skala och strimla löken. Blanda lök och rucola med risonin.
  4. Servera biffarna med risonisallad och tsatsiki.

 

För fler vegetariska recept – följ oss på Facebook:
Allt om Mat Vego