Hallontårta med mazarinbotten

Mazarin som tårta med peach melba. Supersöt avslutning med persikor, hallon och påskgodis.
Allt om Mat
Foto: Lina Eriksson

Ingredienser

  • 500 g mandelmassa
  • 200 g smör - rumsvarmt
  • 0,5 dl strösocker
  • 5 ägg
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1,5 dl vetemjöl
  • 0,5 tsk bakpulver
  • 2 persikor - eller 4 halvor på burk
  • 100 g hallon

Glasyr

  • 3 dl florsocker
  • 1,5 msk vatten
  • 25 g hallon

Garnering

  • 50 g jellybeans eller påskgodis

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175°. Riv mandelmassan på rivjärn och blanda med smöret. Tillsätt socker, ägg, vaniljsocker och mjöl blandat med bakpulver. Rör till en jämn smet.

  2. Kärna ur och skär persikorna i bitar. Blanda ner persikor och hallon i smeten. Häll smeten i en smord och bröad form med löstagbar kant, 24 cm i diameter.

  3. Grädda kakan i nedre delen av ugnen ca 50 min. Låt kakan stå kvar i formen ca 5 min innan den lossas och får kallna på galler.

  4. Glasyr: Passera hallonen genom en finmaskig sil. Kasta bort kärnorna. Blanda florsocker, vatten och passerade hallon och rör till en slät glasyr. Bred över glasyren på kakan och garnera med godis.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

8 nr av Allt om Mat + 4 champagneglas från Iittala. Se erbjudande!