3.43.43.43.43.4

Mazarin som tårta med peach melba. Supersöt avslutning med persikor, hallon och påskgodis.

För 10 bitar:

Ingredienser

500 g mandelmassa
200 g smör, rumsvarmt
0,5 dl strösocker
5 ägg
1 tsk vaniljsocker
1,5 dl vetemjöl
0,5 tsk bakpulver
2 persikor, eller 4 halvor på burk
100 g hallon

Glasyr:

25 g hallon
3 dl florsocker
1,5 msk vatten

Garnering:

50 g jellybeans eller påskgodis

30 minuter + 50 minuter i ugn

Hallontårta med mazarinbotten – gör så här:

  1. Sätt ugnen på 175°. Riv mandelmassan på rivjärn och blanda med smöret. Tillsätt socker, ägg, vaniljsocker och mjöl blandat med bakpulver. Rör till en jämn smet.
  2. Kärna ur och skär persikorna i bitar. Blanda ner persikor och hallon i smeten. Häll smeten i en smord och bröad form med löstagbar kant, 24 cm i diameter.
  3. Grädda kakan i nedre delen av ugnen ca 50 min. Låt kakan stå kvar i formen ca 5 min innan den lossas och får kallna på galler.
  4. Glasyr: Passera hallonen genom en finmaskig sil. Kasta bort kärnorna. Blanda florsocker, vatten och passerade hallon och rör till en slät glasyr. Bred över glasyren på kakan och garnera med godis.
Fler recept med: Bakning, Tårtor