Hallonsylt

Hallonsylten gör du bäst själv. Yoghurt, glass, pannkakor, gröt och på mackor. Konsistensen brukar bli mitt emellan sylt och marmelad. Använd syltsocker. Med vanligt socker blir den för rinnig.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 1 kg hallon
  • 1,5 dl vatten
  • 750 g syltsocker

Gör så här

  1. Blanda hallon och vatten och koka upp. Låt sjuda ca 5 min. Rör om och tillsätt syltsocker.

  2. Rör om igen och koka 2–3 min. Häll upp i glasburkar och sätt på locket direkt.

Foto: Fotograf Ulf Svensson AB.Heliosg. 3.S-120 30 Stock

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!