Hallonsaft

Det här receptet ger en hallonsaft med perfekt sötma. Kallas Mormor Gullans hallonsaft.
Allt om Mat
Foto: Ulrika Pousette

Hallonpuré, ca 2 dl

  • 250 g hallon
  • 0.75 dl strösocker
  • 1.5 dl vatten

1 glas

  • 0.5 dl tranbärsjuice
  • 0.5 dl hallonpuré
  • 2.5 msk citron - pressad
  • 1 liten äggvita
  • is - krossad

Garnering

  • 0.5 msk hallonpuré
  • 3 hallon
  • krusbär

Gör så här

  1. Koka upp hallon, socker och vatten i en kastrull. Mixa slät med mixerstav. Sila purén och låt den kallna.

  2. Blanda juice, puré, socker, citronsaft, äggvita och krossad is i en shaker. Skaka kraftigt och sila upp i ett glas.

  3. Droppa över hallonpuré och garnera med hallon uppträda på ett litet spett och krusbär.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

8 nr av Allt om Mat + 4 champagneglas från Iittala. Se erbjudande!