00000

Hallonrutor med kokostäcke är en snabbakad kaka som blir som en liten bakelse när den serveras med grädde och hallon.

För 20 rutor:

Ingredienser

50 g smör
3 ägg
2 dl strösocker
2,5 dl vetemjöl
1,5 tsk bakpulver
3 dl hallon

Täcke:

100 g smör
1,5 dl strösocker
100 g kokos, riven
1 msk vetemjöl
1 msk mjölk

Garnering:

florsocker

Tillbehör:

hallon
grädde, vispad

15 minuter + 25 minuter i ugn

Hallonrutor med kokostäcke – gör så här:

  1. Sätt ugnen på 200°. Smält smöret och låt det svalna. Vispa ägg och socker pösigt. Tillsätt smör och mjölet blandat med bakpulver.
  2. Häll smeten i en liten långpanna, ca 20 x 30 cm, klädd med bakplåtspapper. Strö över hallonen. Grädda kakan mitt i ugnen ca 15 min.
  3. Täcke: Smält smöret i en kastrull. Tillsätt socker, kokos, mjöl och mjölk. Låt sjuda under omrörning ca 3 min.
  4. Ta ut kakan ur ugnen och fördela kokostäcket ovanpå. Grädda ytterligare ca 10 min. Låt kakan svalna innan den skärs i rutor.
  5. Pudra florsocker över kakan och servera med hallon och lättvispad grädde.
Fler recept med: Bakning, Kakor och bullar