Hallonrutor med kokostäcke

Hallonrutor med kokostäcke är en snabbakad kaka som blir som en liten bakelse när den serveras med grädde och hallon.
Foto: Per Ranung

Ingredienser

  • 50 g smör
  • 3 ägg
  • 2 dl strösocker
  • 2,5 dl vetemjöl
  • 1,5 tsk bakpulver
  • 3 dl hallon

Täcke

  • 100 g smör
  • 1,5 dl strösocker
  • 100 g kokos - riven
  • 1 msk vetemjöl
  • 1 msk mjölk

Garnering

  • florsocker

Tillbehör

  • hallon
  • grädde - vispad

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°. Smält smöret och låt det svalna. Vispa ägg och socker pösigt. Tillsätt smör och mjölet blandat med bakpulver.

  2. Häll smeten i en liten långpanna, ca 20 x 30 cm, klädd med bakplåtspapper. Strö över hallonen. Grädda kakan mitt i ugnen ca 15 min.

  3. Täcke: Smält smöret i en kastrull. Tillsätt socker, kokos, mjöl och mjölk. Låt sjuda under omrörning ca 3 min.

  4. Ta ut kakan ur ugnen och fördela kokostäcket ovanpå. Grädda ytterligare ca 10 min. Låt kakan svalna innan den skärs i rutor.

  5. Pudra florsocker över kakan och servera med hallon och lättvispad grädde.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

8 nr av Allt om Mat + 4 champagneglas från Iittala. Se erbjudande!