Hallonpannacotta under skogsbärskaramell

Pannacotta kan smaksättas på många sätt. Det vanligaste är vanilj men här handlar det om hallon. Den bör tillagas 1 dygn före serveringen.

Hallonpannacotta under skogsbärskaramell

1. Pannacotta: Lägg gelatinbladen 5 min i kallt vatten. Vispa samman och koka upp grädde, socker och hallon i en kastrull. Passera genom en sil.
2. Lyft upp gelatinbladen och smält dem i den varma gräddblandningen. Låt svalna. Häll upp i vackra glas, täck med plastfolie och låt stelna 1 dygn i kylen.
3. Skogsbärskaramell: Blanda socker, vatten, hallon och björnbär in en kastrull. Dela vaniljstången på längden, skrapa ur fröna och lägg dem samt vaniljstången i kastrullen. Låt koka 5 min. Låt kallna och sila.

-Hit går bra att förbereda-

4. Fördela skogsbärskaramellen på panna cottan och servera.

Recept från