00000

Pannacotta smaksatt med hallonpuré. Det finns att köpa fryst bland annat på Hemköp men du kan göra egen. Av 300 g frysta, tinade hallon får du ca 2 dl passerad hallonpuré.

För 4 person(er)

Ingredienser

Pannacotta:

1,5 gelatinblad
0,5 vaniljstång
3 dl vispgrädde
2 msk strösocker
0,5 tsk citronskal rivet
1 dl hallonpuré

Gelé:

1 gelatinblad
1 dl hallonpuré
1 dl vitt vin
0,5 vaniljstång

Hallonpannacotta med vaniljhallongelé och biscotti – gör så här:

  1. Lägg gelatinbladen i kallt vatten. Skär ett snitt i vaniljstången, skrapa ur fröna och lägg allt i en kastrull med grädde, strösocker och citronskal. Låt blandningen precis koka upp, ställ åt sidan.
  2. Värm hallonpurén, vispa i de blötlagda gelatinbladen och blanda med den uppkokta grädden. Ta upp vaniljstången och häll upp pannacottan i glas och ställ kallt minst 2 timmar.
  3. Gelé: Lägg gelatinbladet i kallt vatten. Värm under tiden hallonpurén med det vita vinet. Ta upp gelatinbladet och smält det i såsen.
  4. Skrapa ur fröna ur vaniljstången och blanda i hallonsåsen. Låt svalna något innan den hälls över den stelnade pannacottan. Ställ kallt minst 1 timme.
  5. Servera pannacottan med små mandelbiscotti.