Hallonpannacotta med kokoskex

Recept på hallonpannacotta med kokoskex. Len pannacotta med hallonsmak. De frasiga kexen påminner om plättbakelser men med kokossmak.
Carina Wall

Ingredienser

  • 150 g hallon - frysta
  • 2 gelatinblad
  • 1 vaniljstång
  • 5 dl vispgrädde
  • 1 dl florsocker
  • 2 msk citron - pressad
  • 1 tsk vaniljsocker

Kokoskex, 18–20 kex

  • 1 dl florsocker
  • 0,75 dl vetemjöl
  • 1 krm salt
  • 2 msk smör - rumsvarmt
  • 1 dl kokos - riven, + 0,5 dl
  • 1 ägg
  • 1 äggvita

Gör så här

  1. Mixa hallonen i en matberedare och passera genom en tät sil. Lägg gelatinbladen i kallt vatten ca 5 min. Dela vaniljstången och skrapa ut fröna. 

  2. Blanda hallonpuré, vaniljfrön, grädde, florsocker, citronsaft och vaniljsocker i en kastrull. Koka upp och sjud ca 2 min. Ta upp gelatinbladen och smält dem i gräddblandningen.

  3. Häll smeten i koppar och täck med plastfolie. Ställ dem i kylen för att stelna ca 4 timmar. 

  4. Kokoskex: Sätt ugnen på 200˚. Blanda florsocker, mjöl och salt i en matberedare. Tärna smöret och blanda ner i mjölblandningen. Tillsätt 1 dl kokosflingor och sedan ägg och äggvita.

  5. Bred ut tunna kex på en plåt med bakplåtspapper. Strö över 1/2 dl kokos. Grädda mitt i ugnen ca 8 min, tills kanterna på kexen är ljusbruna. Låt svalna innan de lossas från papperet och får kallna.

  6. Servera pannacottan med kexen till. 

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

8 nr av Allt om Mat + 4 champagneglas från Iittala. Se erbjudande!