00000

Hallonpaj med kokos och vit choklad kan bakas med både färska och frysta hallon. Lägg gärna ett bakplåtspapper i formen. Då går det lätt att lyfta ur pajen och skära i fina bitar.

För 6 personer:

Ingredienser

125 g smör
3 dl vetemjöl, (180 g)
2 msk strösocker
1 ägg

Fyllning:

50 g choklad, vit
50 g mandelspån
3 ägg
2 dl kesella, (10 %)
1 dl crème fraiche
1,5 dl vispgrädde
1 dl strösocker
1,5 dl kokosflingor
5 dl hallon

Tillbehör:

hallon
mandelspån, rostade

20 minuter + 50 minuter i ugn

Hallonpaj med kokos och vit choklad – gör så här:

  1. Blanda ihop smör, mjöl och socker, gärna i en matberedare. Tillsätt ägget och arbeta snabbt ihop till en deg. Kavla eller tryck ut degen i en liten långpanna, ca 20 x 30 cm. Ställ den i kylen ca 30 min.
  2. Sätt ugnen på 200°. Förgrädda pajskalet mitt i ugnen ca 10 min.
  3. Fyllning: Riv chokladen. Vispa samman ägg, kesella, crème fraiche, grädde och socker till en fluffig smet. Rör ­försiktigt ner kokosflingor och choklad. Häll fyllningen i pajskalet och toppa med hallon och mandelspån.
  4. Grädda pajen långt ner i ugnen 30–40 min, tills äggsmeten har stannat och fått gyllene färg. Låt svalna något före servering. Servera med hallon och ytterligare mandelflarn på toppen.

Recept: Linda Hansson

Fler recept med: Bakning, Pajer