Hallonpaj med kokos och vit choklad

Hallonpaj med kokos och vit choklad kan bakas med både färska och frysta hallon. Lägg gärna ett bakplåtspapper i formen. Då går det lätt att lyfta ur pajen och skära i fina bitar.
Foto: Per Ranung

Ingredienser

  • 125 g smör
  • 3 dl vetemjöl - (180 g)
  • 2 msk strösocker
  • 1 ägg

Fyllning

  • 50 g choklad - vit
  • 50 g mandelspån
  • 3 ägg
  • 2 dl kesella - (10 %)
  • 1 dl crème fraiche
  • 1,5 dl vispgrädde
  • 1 dl strösocker
  • 1,5 dl kokosflingor
  • 5 dl hallon

Tillbehör

  • hallon
  • mandelspån - rostade

Gör så här

  1. Blanda ihop smör, mjöl och socker, gärna i en matberedare. Tillsätt ägget och arbeta snabbt ihop till en deg. Kavla eller tryck ut degen i en liten långpanna, ca 20 x 30 cm. Ställ den i kylen ca 30 min.

  2. Sätt ugnen på 200°. Förgrädda pajskalet mitt i ugnen ca 10 min.

  3. Fyllning: Riv chokladen. Vispa samman ägg, kesella, crème fraiche, grädde och socker till en fluffig smet. Rör ­försiktigt ner kokosflingor och choklad. Häll fyllningen i pajskalet och toppa med hallon och mandelspån.

  4. Grädda pajen långt ner i ugnen 30–40 min, tills äggsmeten har stannat och fått gyllene färg. Låt svalna något före servering. Servera med hallon och ytterligare mandelflarn på toppen.

Recept: Linda Hansson

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!