Hallonmuffins

Den som vill varierar innehållet med andra frysta bär, t ex blåbär .
Allt om Mat

Ingredienser

  • 5 dl vetemjöl - (300 g)
  • 2 dl strösocker
  • 2,5 tsk bakpulver
  • 2 tsk kardemumma - mald
  • 2 ägg
  • 1 dl gräddfil
  • 1 dl mjölk
  • 50 g smör - smält
  • 3 - 4 dl hallon - frysta

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°. Blanda alla torra ingredienser. Rör ner ägg, gräddfil, mjölk och smör. Häll smeten i stora muffins­formar av papper ställda på en plåt. Tryck i hallonen.

  2. Grädda mitt i ugnen ca 20 min. Låt muffinsen kallna på galler.

Gillar du det här receptet? Missa då inte vårt inspirerande nyhetsbrev som helt fokuserar på bakning! Signa upp dig här för att få Baka med Allt om Mat varje månad.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!