Hallonmoussetårta

Lätt glutenfri moussetårta. En hallontårta som är fräsch och fruktig. Passar bra som dessert till fest eller fika.

Hallonmoussetårta

 

1. Sätt ugnen på 175°. Vispa ägg och socker pösigt. Blanda potatismjöl, kakao, bakpulver och salt. Sikta ner blandningen i äggpöset. Häll smeten i en smord form med löstagbar kant, 24 cm i diameter.
2. Grädda i nedre delen av ugnen ca 25 min. Låt kakan svalna innan den lossas från formen och får kallna på galler.
3. Mousse: Passera hallonen genom en sil. Lägg gelatinbladen i kallt vatten ca 5 min. Blanda hallonpurén med yoghurt, florsocker och limeskal. Värm lite av blandningen i en kastrull. Ta upp och låt gelatinbladen smälta däri. Blanda med resten av hallon- och yoghurtblandningen.
4. Vispa grädden till fast skum och vänd i hallon- och yoghurt-blandningen.
5. Klyv chokladbottnen mitt itu till två tunna bottnar. Lägg den ena bottnen i den diskade formen. Fördela hälften av moussen ovanpå. Lägg på den andra bottnen och slutligen resten av moussen. Ställ kallt minst 4 timmar.
6. Lossa tårtan från formen och garnera med hallon, citronmeliss och eventuellt limeskal.

Recept från