Hallonmousse med spegel

Hallonmousse med spegel - en somrig svensk efterrätt. Vill man förbereda kan man göra denna dessert dagen innan – den är lika fin och god första som andra dagen.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 4 gelatinblad
  • 1 dl strösocker
  • 0,75 dl vatten
  • 3 dl vispgrädde
  • 3 dl hallonpuré
  • 400 g hallon - tinade

Spegel

  • 2 dl hallonsaft - utspädd
  • 2 gelatinblad

Gör så här

  1. Blötlägg gelatinbladen till både mousse och spegel.

  2. Koka sockerlag på strösocker och vatten några minuter tills lagen är genomskinlig.

  3. Lyft upp 4 gelatinbladen och låt dem smälta i sockerlagen. Låt svalna.

  4. Vispa grädden. Passera hallonen genom en finmaskig sil. Blanda samman hallonpuré, sockerlag och grädde. Häll upp det i glas. Låt kallna och stelna.

  5. Häll saften i en kastrull, lyft upp och smält 2 gelatinblad försiktigt i hallonsaften. Låt svalna. Häll spegeln över moussen. Ställ kallt att stelna.

    Njut en mousse av sommar! Foto: Stewen Quigley

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!