00000

Hallonmousse med spegel - en somrig svensk efterrätt. Vill man förbereda kan man göra denna dessert dagen innan – den är lika fin och god första som andra dagen.

För 6 person(er)

Ingredienser

4 gelatinblad
1 dl strösocker
0,75 dl vatten
3 dl vispgrädde
3 dl hallonpuré
400 g hallon, tinade

Spegel

2 dl hallonsaft, utspädd
2 gelatinblad

Hallonmousse med spegel – gör så här:

  1. Blötlägg gelatinbladen till både mousse och spegel.
  2. Koka sockerlag på strösocker och vatten några minuter tills lagen är genomskinlig.
  3. Lyft upp 4 gelatinbladen och låt dem smälta i sockerlagen. Låt svalna.
  4. Vispa grädden. Passera hallonen genom en finmaskig sil. Blanda samman hallonpuré, sockerlag och grädde. Häll upp det i glas. Låt kallna och stelna.
  5. Häll saften i en kastrull, lyft upp och smält 2 gelatinblad försiktigt i hallonsaften. Låt svalna. Häll spegeln över moussen. Ställ kallt att stelna.

    hallonmousse-med-spegel

    Njut en mousse av sommar! Foto: Stewen Quigley