Hallonmarängtårta

Detta är en underbar dessert med mjuk maräng, hallon och lite syrlig smak av philadelphiaost och creme fraiche. Hallonen kan bytas ut mot andra bär, t ex jordgubbar.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 1 msk smör
  • 4 äggvitor
  • 1,75 dl strösocker
  • 150 g philadelphia
  • 2 dl crème fraiche
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1 msk florsocker
  • 125 g hallon - helst färska (knappt 3 dl)
  • hallon - till servering

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175°. Klä en bakform 25x30 cm inuti med bakplåtspapper. Smält smör och pensla papperet noga med smält smör för att inte marängsmeten ska fastna. Tina frysta hallon och låt dem rinna av.

  2. Vispa äggvitorna till mjukt skum, tillsätt sockret i omgångar under tiden du vispar. Fortsätt vispa tills smeten är tjock och blank, 8-10 minuter. Bred ut smeten i formen och grädda i nedre delen av ugnen 20 minuter. Stjälp upp den på smörpapper med strösocker. Låt den svalna.

  3. Vispa färskost och creme fraiche till en slät smet. Blanda i vanilj- och florsocker. Bred ut smeten på marängbotten, men lämna en bit på sidorna.

  4. Strö över hallon och rulla ihop rulltårtan hårt med hjälp av det sockrade papperet och låt den ligga kallt en stund. Servera med extra hallon.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!