Hallonkompott med mascarponefluff

Recept på hallonkompott med mascarponefluff. Lättlagad efterrätt med hallon och citron.
Foto: Björn Tesch

Ingredienser

  • 150 g hallon
  • 1 msk strösocker
  • 0,5 msk citron - pressad

Fluff

  • 1 ägg
  • 2 msk strösocker
  • 1 tsk citronskal - rivet
  • 100 g mascarponeost

Garnering

  • 2 msk pistaschnötter - skalade

Gör så här

  1. Lägg hallonen i en kastrull och tillsätt socker och citronsaft. Låt koka ca 2 min. Fördela kompotten i glas och låt kallna.

  2. Dela ägget. Vispa äggvitan till fast skum. Vispa äggula, socker och citronskal fluffigt. Rör i osten och vänd i äggvitan. Fördela fluffet på kompotten.

  3. Hacka nötterna och strö dem över desserten.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!