- Gör grunddegen.
- Hallonfyllning: Rör hallon med socker och majsstärkelse. Låt ev lite av vätskan rinna av i en sil.
- Dela degen i två delar. Kavla ut en del till en 35×50 cm stor platta. Bred över hälften av hallonfyllningen längs med halva degplattan. Vik över den andra deghalvan.
- Skär upp degen i 20 remsor. Tvinna dem och gör en knut. Lägg knutarna på en plåt med bakplåtspapper. Gör på samma sätt med den andra deghalvan. Låt bullarna jäsa 30 min under bakduk.
- Sätt ugnen på 250°. Grädda bullarna mitt i ugnen ca 8 min. Låt svalna på galler under bakduk.
- Smält smöret. Pensla ovansidan av bullarna i smöret och doppa dem i strösocker.
Hallonknutar med socker
Bullarna blir extra goda när de penslas med smält smör och doppas i strösocker. Recept på grunddegen hittar du här.
För 40 st
Ingredienser
1 | sats grunddeg |
Hallonfyllning:
300 g | hallon |
1,5 dl | strösocker |
3 msk | maizena majsstärkelse |
Garnering:
75 g | smör |
1,5 dl | strösocker |