Hallonkaka med vispad punschgrädde

Hallonkaka med vispad punschgrädde är en snabbakad kaka. Strunta i att hälla punschen i grädden om det är barn med på kalaset.
Mattias Larsson
Foto: Wolfgang Kleinschmidt

Ingredienser

  • 150 g mandelmassa
  • 150 g smör
  • 2 dl strösocker
  • 3 ägg
  • 3 dl vetemjöl - (180 g)
  • 1 tsk bakpulver
  • 2 krm salt
  • 0,5 dl mjölk
  • 150 g hallon - frysta

Garnering

  • 0,5 dl pärlsocker
  • 50 g mandel - flagad
  • 25 g smör

Punschgrädde

  • 3 dl vispgrädde
  • 0,5 dl punsch

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°. Riv mandelmassan. Vispa samman smör, socker och mandelmassa med en elvisp. Vispa därefter ner äggen, ett i taget. Blanda mjöl, bakpulver och salt och rör ner i smeten. Blanda sist ner mjölken.

  2. Bred ut smeten i en smord och bröad form, ca 24 cm i diameter. Häll på hallonen och tryck ner dem lite lätt i smeten. Strö över pärlsocker och mandelflagor. Hyvla smöret tunt med en osthyvel och lägg ovanpå kakan.

  3. Grädda kakan mitt i ugnen ca 30 min. Låt kallna.

  4. Grädde: Lättvispa grädden tillsammans med punschen och servera den till kakan.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

8 nr av Allt om Mat + 4 champagneglas från Iittala. Se erbjudande!