3.83.83.83.83.8

Hallonkaka med vispad punschgrädde är en snabbakad kaka. Strunta i att hälla punschen i grädden om det är barn med på kalaset.

För 10-12 bitar:

Ingredienser

150 g mandelmassa
150 g smör
2 dl strösocker
3 ägg
3 dl vetemjöl, (180 g)
1 tsk bakpulver
2 krm salt
0,5 dl mjölk
150 g hallon, frysta

Garnering:

0,5 dl pärlsocker
50 g mandel, flagad
25 g smör

Punschgrädde:

3 dl vispgrädde
0,5 dl punsch

20 minuter + 30 minuter i ugn

Hallonkaka med vispad punschgrädde – gör så här:

  1. Sätt ugnen på 200°. Riv mandelmassan. Vispa samman smör, socker och mandelmassa med en elvisp. Vispa därefter ner äggen, ett i taget. Blanda mjöl, bakpulver och salt och rör ner i smeten. Blanda sist ner mjölken.
  2. Bred ut smeten i en smord och bröad form, ca 24 cm i diameter. Häll på hallonen och tryck ner dem lite lätt i smeten. Strö över pärlsocker och mandelflagor. Hyvla smöret tunt med en osthyvel och lägg ovanpå kakan.
  3. Grädda kakan mitt i ugnen ca 30 min. Låt kallna.
  4. Grädde: Lättvispa grädden tillsammans med punschen och servera den till kakan.
Fler recept med: Bakning, Kakor och bullar