Hallongrottor

Hallongrottor är en klassisk och mycket uppskattad kaka. Variera genom att byta ut hallonsylten mot annan sylt, men det måste vara en fast variant så att den inte rinner ur och blöter upp kakorna.
Elisabeth Johansson
Foto: Anna Kern

Ingredienser

  • 200 g smör - rumsvarmt
  • 1 dl strösocker
  • 5 dl vetemjöl - (300 g)
  • 1 dl hallonsylt
  • 0,5 tsk majsstärkelse (Maizena) - Maizena

Florsockerglasyr

  • 2 dl florsocker
  • 1 - 1.5 msk vatten

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175°.
 Vispa smör och socker så att det blir poröst. Tillsätt mjölet och blanda snabbt ihop till en deg.

  2. Dela degen i 16 bitar och forma dem till runda bollar. Lägg bollarna på en plåt med bakplåtspapper och gör en grop i dem med tummen. 

  3. Blanda hallonsylt och majsstärkelse. Lägg en klick sylt i varje kaka. 

  4. Grädda mitt i ugnen 12–15 min. Låt kakorna svalna på galler.


  5. Rör ihop florsocker och vatten till en glasyr och ringla den över kakorna. 

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!