25 minuter + 1 dygn för saffranet att dra + 10 minuter i ugn
Hallongrottor med saffran och vit choklad – gör så här:
- Blanda saffran och rom eller bourbon i en liten burk eller skål och täck med lock. Låt stå till nästa dag.
- Sätt ugnen på 200°. Vispa smör, florsocker, vaniljsocker och saffrans-sprit med elvisp tills det blir luftigt.
- Blanda mjöl och bakpulver. Blanda ner mjölblandningen i smörblandningen och fortsätt vispa till en smulig deg. Ta upp degen på arbetsbordet och knåda samman till en mjuk, smidig deg. Dela degen i två delar och forma varje del till en rulle. Skär varje rulle i 14 bitar à 20 g.
- Rulla degbitarna till kulor och gör en fördjupning med tummen eller med en citruspress för ett stjärnmönster. Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper. Fyll varje fördjupning med knappt 1 tsk hallonsylt.
- Grädda kakorna mitt i ugnen 10–12 min. Riv över vit choklad när kakorna precis tagits ur ugnen. Låt kallna på plåten. Förvara i en lufttät burk.