3.63.63.63.63.6

Recept på hallongrottor – en älskad klassisk kaka fylld med hallonsylt. Baka hallongrottor till fikat eller födelsedagen, uppskattas av både stor och liten.

För 20 kakor

Ingredienser

200 g smör, mjukt
1 dl strösocker
1 msk vaniljsocker
1 tsk bakpulver
4,5 dl vetemjöl
1 dl hallonsylt
20 pappersformar, veckade

Hallongrottor – gör så här:

  1. Sätt ugnen på 175°. Rör smör, socker och vaniljsocker smidigt. Blanda bakpulver med mjölet och arbeta in det i smörblandningen.
  2. Forma degen till en rulle, ca 20 cm lång och låt den vila en stund. Skär rullen i 20 lika stora bitar och rulla var och en till runda kulor som läggs i formarna.
  3. Gör en fördjupning i varje kula med mjölad tumme och fyll hålet med ca 1 tsk hallonsylt.
  4. Grädda kakorna i mitten av ugnen 12-15 min. Hallongrottorna går utmärkt att frysa.
Fler recept med: Bakning, Kakor och bullar