Hallongeléhjärtan

Visste du att det faktiskt går att göra hemgjorda geléhjärtan! En perfekt present. För att göra dessa gelégodisarna behövs en silikonform.
Monica Eisenman
Foto: Lisa Björner

Ingredienser

  • 200 g hallon
  • 8 gelatinblad
  • 2 dl strösocker
  • 1 dl vatten
  • 60 g glykossirap - (ca 4 msk)
  • 1 tsk citron - pressad

Garnering

  • 2,5 dl strösocker

Gör så här

  1. Mixa hallonen till puré. Sila bort kärnorna genom en finmaskig sil. Mät till 1 dl puré. Lägg gelatinbladen i kallt vatten ca 5 min.

  2. Koka upp socker, vatten och glykossirap i en kastrull och låt koka tills blandningen är 140°, använd gärna en sockertermometer.

  3. Tillsätt hallonpurén och koka till 110°. Ta upp och rör ner gelatinbladen i hallonblandningen tills de har smält. Tillsätt citronsaften.

  4. Häll blandningen i en oljad silikonform och låt stelna.

  5. Tryck försiktigt ut geléhallonen ur formen och rulla dem i sockret så att de täcks runt om. Låt dem gärna stå och torka någon dag i rumstemperatur. Förvara i en lufttät burk i rumstemperatur.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!