4.54.54.54.54.5

Visste du att det faktiskt går att göra hemgjorda geléhjärtan! En perfekt alla hjärtans dag-present. För att göra dessa gelégodisarna behövs en silikonform.

För 20 hjärtan:

Ingredienser

200 g hallon
8 gelatinblad
2 dl strösocker
1 dl vatten
60 g glykossirap, (ca 4 msk)
1 tsk citron, pressad

Garnering:

2,5 dl strösocker

40 minuter + tid att stelna

Hallongeléhjärtan – gör så här:

  1. Mixa hallonen till puré. Sila bort kärnorna genom en finmaskig sil. Mät till 1 dl puré. Lägg gelatinbladen i kallt vatten ca 5 min.
  2. Koka upp socker, vatten och glykossirap i en kastrull och låt koka tills blandningen är 140°, använd gärna en sockertermometer.
  3. Tillsätt hallonpurén och koka till 110°. Ta upp och rör ner gelatinbladen i hallonblandningen tills de har smält. Tillsätt citronsaften.
  4. Häll blandningen i en oljad silikonform och låt stelna.
  5. Tryck försiktigt ut geléhallonen ur formen och rulla dem i sockret så att de täcks runt om. Låt dem gärna stå och torka någon dag i rumstemperatur. Förvara i en lufttät burk i rumstemperatur.

 

Fler recept med: Godis