Halloncrêpes  

Halloncrêpes är en festlig dessert som flamberas med rom. Hoppa över flamberingen om det är barn som ska äta desserten.  
Foto: Anna Kern

Ingredienser

  • 1 ägg
  • 2,5 dl mjölk
  • 1 dl vetemjöl
  • 1 msk strösocker
  • 1 krm salt
  • 25 g smör - + 50 g
  • 150 g hallon - + 100 g
  • 150 g mascarponeost
  • 0,5 dl florsocker
  • 1 dl vit rom

Gör så här

  1. Vispa upp ägget med 1 dl av mjölken. Tillsätt mjöl, socker och salt och vispa till en klimpfri smet. Häll i resten av mjölken och vispa slätt.

  2. Stek åtta tunna pannkakor av smeten i 25 g smör. Lägg dem undan för undan på ett smörgåspapper.

  3. Fördela 150 g hallon och mascarpone på pannkakorna och vik ihop dem till fjärdedelar.

  4. Smält 50 g smör i stekpannan och lägg i pannkaksknytena. Strö över florsockret. Häll på rommen och låt den bli varm. Tänd på rommen och flambera tills lågorna slocknar. Strö över 100 g hallon och servera crêpesen genast.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

8 nr av Allt om Mat + 4 champagneglas från Iittala. Se erbjudande!