3.23.23.23.23.2

Halloncrêpes är en festlig dessert som flamberas med rom. Hoppa över flamberingen om det är barn som ska äta desserten.  

För 4 personer:

Ingredienser

1 ägg
2,5 dl mjölk
1 dl vetemjöl
1 msk strösocker
1 krm salt
25 + 50 g smör
150 + 100 g hallon
150 g mascarponeost
0,5 dl florsocker
1 dl vit rom

30 minuter

Halloncrêpes – gör så här:

  1. Vispa upp ägget med 1 dl av mjölken. Tillsätt mjöl, socker och salt och vispa till en klimpfri smet. Häll i resten av mjölken och vispa slätt.
  2. Stek åtta tunna pannkakor av smeten i 25 g smör. Lägg dem undan för undan på ett smörgåspapper.
  3. Fördela 150 g hallon och mascarpone på pannkakorna och vik ihop dem till fjärdedelar.
  4. Smält 50 g smör i stekpannan och lägg i pannkaksknytena. Strö över florsockret. Häll på rommen och låt den bli varm. Tänd på rommen och flambera tills lågorna slocknar. Strö över 100 g hallon och servera crêpesen genast.