00000

Cheesecaken kan skäras upp i portionsbitar eller serveras som tårtor. Frysta hallon tinas på en tallrik och pudras med 2 tsk potatismjöl innan de vänds ner i smeten.

För 20 personer:

Ingredienser

400 g digestivekex
300 g smör

Fyllning:

1,2 kilo naturell färskost gärna philadelphia
4 dl strösocker
4 dl crème fraiche
2 msk majsstärkelse Maizena
6 ägg
250 g hallon

Garnering:

800 g hallon
myntablad
myntablad

25 minuter + 50 minuter i ugnen + 5 timmar i kyl

Halloncheesecake – gör så här:

  1. Sätt ugnen på 175°. Mixa eller mortla kexen fint. Smält smöret och mixa med kexsmulorna.
  2. Klä en långpanna, 30 x 40 cm, med bakplåtspapper och tryck ut kexsmulorna i pannan. Grädda mitt i ugnen ca 15 min.
  3. Fyllning: Vispa färskost och socker poröst. Rör i crème fraiche och majsstärkelse. Vispa i äggen och vänd ner hallonen. Häll fyllningen i långpannan.
  4. Grädda i nedre delen av ugnen 30–35 min. Låt svalna, ställ sedan kakan i kylen ca 5 timmar.
  5. Skär cheesecaken i bitar. Toppa med hallon och myntablad. Pudra över florsocker.

Recept av Jennis Benjaminson

 

Bonniers stora bakbok – ett måste i varje bakande hem!
Bonniers stora bakbok 2017

 

Nyhetsbrev med fokus på bakning

Gillar du det här receptet? Missa då inte vårt inspirerande nyhetsbrev som helt fokuserar på bakning! Signa upp dig här för att få Baka med Allt om Mat varje månad