4.64.64.64.64.6

Cheesecaken kan skäras upp i portionsbitar eller serveras som tårtor. Frysta hallon tinas på en tallrik och pudras med 2 tsk potatismjöl innan de vänds ner i smeten.

För 20 personer:

Ingredienser

400 g digestivekex
300 g smör

Fyllning:

1,2 kilo naturell färskost, gärna philadelphia
4 dl strösocker
4 dl crème fraiche
2 msk majsstärkelse, Maizena
6 ägg
250 g hallon

Garnering:

800 g hallon
myntablad
myntablad

25 minuter + 50 minuter i ugnen + 5 timmar i kyl

Halloncheesecake – gör så här:

  1. Sätt ugnen på 175°. Mixa eller mortla kexen fint. Smält smöret och mixa med kexsmulorna.
  2. Klä en långpanna, 30 x 40 cm, med bakplåtspapper och tryck ut kexsmulorna i pannan. Grädda mitt i ugnen ca 15 min.
  3. Fyllning: Vispa färskost och socker poröst. Rör i crème fraiche och majsstärkelse. Vispa i äggen och vänd ner hallonen. Häll fyllningen i långpannan.
  4. Grädda i nedre delen av ugnen 30–35 min. Låt svalna, ställ sedan kakan i kylen ca 5 timmar.
  5. Skär cheesecaken i bitar. Toppa med hallon och myntablad. Pudra över florsocker.