Halloncheesecake med lime

Vem kan motstå kombinationen hallon, lime, färskost och kondenserad mjölk i en underbar cheesecake.
Anna Wendt
Foto: Lisa Björner

Ingredienser

  • 75 g smör - smält
  • 1 förp chokladkakor - t ex Maryland cookies (145 g)
  • 5 digestivekex

Fyllning

  • 5 gelatinblad
  • 2 lime
  • 250 g hallon - färska
  • 1,75 dl florsocker
  • 400 g färskost - naturell
  • 3 dl vispgrädde
  • 1 burk kondenserad mjölk - sötad (397 g)

Garnering

  • 2 dl vispgrädde
  • 125 g hallon - färska
  • florsocker - eller bärpulver

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175°. Krossa kakor och kex fint i matberedare. Häll över det smälta smöret. Blanda till ett smul. Häll smulorna i en form med löstagbar kant, ca 24 cm. Grädda bottnen mitt i ugnen ca 10 min. Ta ut och låt kallna.

  2. Lägg gelatinbladen i kallt vatten ca 5 min. Skölj limen. Riv skalet och pressa ut 1/2 dl saft.

  3. Mixa hallon, socker, limesaft och limeskal i en matberedare. Vispa färskosten med grädden tills det blir krämigt. Tillsätt hallonpuré och kondenserad mjölk. Vispa slätt.

  4. Värm 2 dl av smeten. Ta upp gelatinbladen och låt dem smälta i smeten. Blanda med den större mängden smet. Häll i formen. Ställ i kylen ca 4 timmar. Garnera med vispad grädde, hallon och florsocker.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

8 nr av Allt om Mat + 4 champagneglas från Iittala. Se erbjudande!