4.64.64.64.64.6

Vem kan motstå kombinationen hallon, lime, färskost och kondenserad mjölk i en underbar cheesecake.

För 12 bitar:

Ingredienser

75 g smör, smält
1 förpackning chokladkakor, t ex Maryland cookies (145 g)
5 digestivekex

Fyllning:

5 gelatinblad
2 lime
250 g hallon, färska
1,75 dl florsocker
400 g färskost, naturell
3 dl vispgrädde
1 burk kondenserad mjölk, sötad (397 g)

Garnering:

2 dl vispgrädde
125 g hallon, färska
florsocker eller bärpulver

40 minuter +  4 timmar i kyl

Halloncheesecake med lime – gör så här:

  1. Sätt ugnen på 175°. Krossa kakor och kex fint i matberedare. Häll över det smälta smöret. Blanda till ett smul. Häll smulorna i en form med löstagbar kant, ca 24 cm. Grädda bottnen mitt i ugnen ca 10 min. Ta ut och låt kallna.
  2. Lägg gelatinbladen i kallt vatten ca 5 min. Skölj limen. Riv skalet och pressa ut 1/2 dl saft.
  3. Mixa hallon, socker, limesaft och limeskal i en matberedare. Vispa färskosten med grädden tills det blir krämigt. Tillsätt hallonpuré och kondenserad mjölk. Vispa slätt.
  4. Värm 2 dl av smeten. Ta upp gelatinbladen och låt dem smälta i smeten. Blanda med den större mängden smet. Häll i formen. Ställ i kylen ca 4 timmar. Garnera med vispad grädde, hallon och florsocker.

pren